Training strategisch HRM voor HR-medewerkers en -adviseurs

Training strategisch HRM voor HR-medewerkers en -adviseurs

Voortgezet Leren organiseert jaarlijks de training strategisch HRM voor HR-medewerkers en -adviseurs. Lees hieronder meer over deze driedaagse training. Meedoen? Meld je nu aan voor de tranche die start op 12 oktober 2021.

Hoe vertaal je de schoolambities naar effectief en waardevol HR-beleid? Welke instrumenten en modellen kun je hiervoor inzetten? En wat is jouw rol als HR-medewerker of -adviseur in dit proces? Deze vragen worden beantwoord in de training Strategisch HRM voor HR-medewerkers en -adviseurs. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen op jouw school.

Wat kan je verwachten?

De training bestaat uit drie lesdagen, coaching en praktijkopdrachten. Je bent dus naast de lesdagen ook bezig met de training. Je leert aan de hand van het AMO-model wat strategisch HRM inhoudt, welke rol jij als HR-medewerker hebt en hoe je de HR-plannen (verder) kunt realiseren. De lesdagen worden verzorgd door experts van Berenschot.

Na elke lesdag heb je een telefonische afspraak met een coach van Berenschot. Deze coach helpt je verder met de lesstof en met jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast maak je na elke lesdag een praktijkopdracht: je toetst op school wat je in de les hebt bedacht. Dit zorgt voor extra verdieping en een directe link met de praktijk. Het is waardevol om jouw schoolleider en/of bestuurder zoveel mogelijk te betrekken bij de training en de opbrengsten met hen te delen. Dit versterkt het draagvlak voor jouw plannen.

Wat levert het op?

Na de training:

  • heb je inzicht in jouw huidige rol als HR-medewerker en welke competenties je (nog) nodig hebt om jouw rol als strategisch HR-medewerker goed te kunnen vervullen.
  • heb je concrete handvatten voor jouw eigen ontwikkeling bij de invoering van Strategisch HRM op jouw school.
  • heb je een schooleigen actieplan voor de invoering van Strategisch HRM .

Materiaal

Je krijgt een reader met het lesmateriaal en opdrachten.

Spiegel Personeel en School

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van het HR-beleid op jouw school? Wij raden je aan om alvast de Spiegel Personeel en School uit te zetten. De Spiegel geeft inzicht in de huidige staat van het HRM-beleid en laat zien welke HR-thema’s prioriteit hebben. Deze input kun je goed gebruiken voor de training: je werkt tijdens de training namelijk aan een schooleigen actieplan voor de invoering van Strategisch HRM. Kijk hier voor meer informatie over de Spiegel Personeel en School.

Ervaringen van deelnemers

  • “Het ging snel en was erg interessant!”
  • “Fijn om informatie en ervaringen uit te wisselen met collega HRM-ers.”
  • “Was super inspirerend & leuk. Een echte snelkookpan, hier kun je wel veel meer dagen mee vullen.”

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief