Toetsen en examineren op afstand – wat doen andere scholen?

De afgelopen weken publiceerde Voortgezet Leren verschillende praktijkvoorbeelden over hoe scholen aan de slag zijn met toetsen en examineren op afstand. Hieronder een overzicht. Kijk ook bij de downloads van de praktijkvoorbeelden, waaronder het toetsprotocol van locatie !mpulse van OSG Piter Jelles!

Welke tools zijn handig?

  • Microsoft Forms
    Voor het afnemen van toetsen afnemen en het – al dan niet automatisch – beoordelen daarvan, quizzen maken of snel inventariseren hoe tevreden leerlingen zijn over je les door middel van een peiling.
  • Microsoft Forms in Teams
    Werk je al met Teams? Door de goede samenwerking tussen Forms en Teams kan je toetsen, quizzen en peilingen rechtstreeks vanuit Teams maken en delen met jouw leerlingen en/of collega’s.

Kennis en ervaring uitwisselen over toetsen en examinering

Edualdo.nl is de online plek waar leraren kennis en ervaringen uitwisselen. Op dit moment zijn thema’s als afstandsonderwijs, coaching, digitale didactiek en toetsing populaire onderwerpen op Edualdo. Heb jij een vraag die je wilt voorleggen aan collega’s van andere scholen, stel deze op Edualdo. Of vind je het leuk jouw opgedane kennis in bijvoorbeeld digitaal toetsen te delen met je collega’s in het land, dan kan dat natuurlijk ook! Door onderling ervaringen, tips en tools uit te wisselen maken we het onderwijs beter en de organisatie makkelijker. Praat ook mee op Edualdo!

Direct meepraten over toetsing kan via de themapagina ‘toetsing’. Hier vind je alle gestelde vragen over dit onderwerp.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief