Aan de slag met strategisch personeelsbeleid

Focus op strategisch personeelsbeleid (SHRM) blijkt een belangrijke voorwaarde voor het organiseren van eigentijds onderwijs. Steeds meer scholen maken daarom werk van strategisch HRM en verbinden de onderwijsambities van de school aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers. Bekijk hoe het programma Voortgezet Leren jou verder kan helpen.

Trainingen en leergangen

Leergang Peoplemanagement
Leergang Peoplemanagement
Wil jij leren hoe je leraren ondersteunt in hun dagelijkse werk én persoonlijke ontwikkeling? Voortgezet Leren organiseert jaarlijks de leergang Peoplemanagement voor team- en afdelingsleiders in het voortgezet onderwijs. Lees meer over deze leergang en meld je aan.
De Spiegel Personeel en School: module realisatie schooldoelen
Vraag: Ik wil weten hoe het staat met het realiseren van de schooldoelen. Doel: Inzicht krijgen in het ervaren van strategisch hrm op basis van verschillende pe...
De Spiegel Personeel en School: Module peoplemanagement door de teamleider
Vraag: Ik wil weten hoe het staat met peoplemanagement door de teamleider. Doel: Inzicht krijgen in het ervaren strategisch hrm Doelgroep: besturen, hr-function...
De Spiegel Personeel en School: module Medewerkerstevredenheid OOP
Vraag: Ik wil weten hoe het staat met de tevredenheid van het onderwijsondersteunend personeel. Doel: Inzicht krijgen in het ervaren van strategisch hrm op basi...

Gebruik inzichten uit onderzoek

Monitoringsonderzoek strategisch personeelsbeleid 2020

Monitoringsonderzoek strategisch personeelsbeleid 2020

In 2020 deed de Universiteit Utrecht voor de tweede keer onderzoek naar de ontwikkeling van het strategisch personeelsbeleid op vo-scholen. Lees hier het volledige onderzoeksrapport.

Downloads

Hoe faciliteer je de professionele ontwikkeling van schoolleiders?

Hoe faciliteer je de professionele ontwikkeling van schoolleiders?

Bekijk de onderzoeksresultaten en ga met de handvatten aan de slag om de ontwikkeling van schoolleiders in jouw organisatie te verstevigen.
Succesvol leidinggeven in het onderwijs: 4 tips

Succesvol leidinggeven in het onderwijs: 4 tips

Ga aan de slag met deze 4 tips om leraren in jouw team effectiever te betrekken bij het realiseren van de schoolambities en het versterken van de onderwijskwaliteit.
Hoe faciliteer je de professionele ontwikkeling van leraren?

Hoe faciliteer je de professionele ontwikkeling van leraren?

Gebruik deze handvatten om met de leraren in jouw team in gesprek te gaan over hun professionele ontwikkeling op de korte én langere termijn. Voor een goede kwaliteit van het onderwijs én de motivatie van leraren is dat onmisbaar.
Werk maken van strategisch HRM

Werk maken van strategisch HRM

Lees nieuwe wetenschappelijke inzichten over strategisch HRM in de context van het voortgezet onderwijs, gecombineerd met de praktische ideeën van mensen die er daadwerkelijk mee bezig zijn.
Aan de slag met peoplemanagement

Aan de slag met peoplemanagement

Nergens spelen mensen zo’n cruciale rol bij het bereiken van doelen als op school. We doen er goed aan te investeren in de verbindende rol van team- en afdelingsleiders. Lees wat goed peoplemanagement inhoudt en wat het oplevert.

Ook interessant

10 voorbeelden van SHRM in de praktijk

10 voorbeelden van SHRM in de praktijk

In deze artikelenreeks staan de 10 opdrachten uit het katern ‘Werk maken van strategisch HRM’ centraal. Elke maand verschijnt een inspirerend en actueel praktijkvoorbeeld over één van de opdrachten.
Website loopbaanperspectieven voor leraren

Website loopbaanperspectieven voor leraren

Hoe kun je als schoolleider of HR-medewerker leraren blijven ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? Op de website Loopbaanperspectieven.nl staan tips en handreikingen.

Toolkit: Aanpak schoolontwikkeling

Klik hier om naar de toolkit te gaan

Schoolontwikkeling is een cyclisch en continu proces, waarbij je samen met collega’s verschillende fasen doorloopt. Bekijk alle 7 fasen en gebruik de gratis toolkit om stap-voor-stap te ontwikkelen op jouw school.

Heb je een vraag over SHRM?

Zoek je expertise of inspiratie? Heb je een praktische vraag of wil je in contact komen met een collega van een andere school?
NEEM CONTACT MET ONS OP

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief