Aan de slag met gespreid leiderschap

Wil je op jouw school gemotiveerde leraren, die gelukkig zijn in hun werk en zich professioneel (blijven) ontwikkelen? Of wil jullie onderwijs of organisatie verbeteren? Gespreid leiderschap kan een bijdrage leveren aan strategisch personeelsbeleid (SHRM) en innovatievraagstukken. Wat is gespreid leiderschap en hoe draag je dit als schoolleider uit? Het aanbod op deze pagina geeft je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Tools

Scan School als professionele leergemeenschap
Scan School als professionele leergemeenschap
Wil jij weten in hoeverre jouw school een professionele leergemeenschap is? Dat kan met de Scan School als professionele leergemeenschap. Hoe werkt het? In de o...
De Schoolfie
De Schoolfie
Wil jij weten hoe het ervoor staat met het ambitieuze leerklimaat op jouw school? Dat kan met de Schoolfie. Hoe werkt het? De Schoolfie is een (zelf)evaluatie-i...
We own the school
We own the school
We Own The School is een bordspel waarmee je het gesprek over 'eigenaarschap van leren' op gang brengt. Door dit spel samen met anderen te spelen, kom je eracht...

Gebruik kennis uit onderzoek

Gespreid leiderschap in het onderwijs: katern
Hoe werk je vanuit gespreid leiderschap aan onderwijs- en schoolontwikkeling? Dit katern geeft je handvatten om de ontwikkeling te ondersteunen.

Ook interessant

Edualdo: de plek waar je kennis en ervaringen uitwisselt

Edualdo is dé plek waar leraren, schoolleiders en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. Edualdo is een initiatief van het programma Voortgezet Leren van de VO-raad.

Website

Lees verhalen van leraren en bekijk handreikingen en tips als leraar, hr-professional of leidinggevende over de loopbaanontwikkeling van leraren.

Webinar

Bekijk het webinar van Marco Snoek namens Platform Samen Opleiden & Professionaliseren over loopbaanperspectieven in het VO.
Podcast: Jezelf blijven ontwikkelen als leraar met Valentina Devid
Ook als je klaar bent met je opleiding kan je je als leraar blijven verbeteren en je eigen loopbaan vormgeven. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe neem je je ontwikkeling in eigen hand? Deze vraagstukken bespreekt presentator en leraar Erik Ex met Valentina Devid, leraar geschiedenis en levensbeschouwing en teamleider havo bij het Christelijk Lyceum Apeldoorn.

Toolkit: Aanpak schoolontwikkeling

Klik hier om naar de toolkit te gaan

Schoolontwikkeling is een cyclisch en continu proces, waarbij je samen met collega’s verschillende fasen doorloopt. Bekijk alle 7 fasen en gebruik de gratis toolkit om stap-voor-stap te ontwikkelen op jouw school.

Heb je een vraag over gespreid leiderschap?

Zoek je expertise of inspiratie? Heb je een praktische vraag of wil je in contact komen met een collega van een andere school?
Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief