Aan de slag met brede vorming en burgerschap

Naast vakkennis ontwikkelen leerlingen ook competenties en vaardigheden op school. Ze krijgen bijvoorbeeld een bepaalde mate van zelfstandigheid, ze volgen een extra module of zijn lid van de leerlingenraad. Deze brede vorming kun je zichtbaar maken door een plusdocument uit te geven. Zo ontstaat er een breder beeld van de talenten van jouw leerlingen. Bekijk hoe het programma Voortgezet Leren jou hierbij kan helpen.

Toolkit: Aanpak schoolontwikkeling

Klik hier om naar de toolkit te gaan

Schoolontwikkeling is een cyclisch en continu proces, waarbij je samen met collega’s verschillende fasen doorloopt. Bekijk alle 7 fasen en gebruik de gratis toolkit om stap-voor-stap te ontwikkelen op jouw school.

Ook interessant

Podcast: Racisme in je klas bespreken met Lucelle Comvalius
Presentator en geschiedenisleraar Erik Ex gaat in gesprek met Lucelle Comvalius over hoe je in de klas racisme bespreekt. Lucelle is lerares maatschappijleer op het Christelijk college Groevenbeek in Ermelo en is in 2018-2019 uitgeroepen tot docent van het jaar.

Heb je een vraag over brede vorming?

Zoek je expertise of inspiratie? Heb je een praktische vraag of wil je in contact komen met een collega van een andere school?
Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief