Schoolorganisatie: aan de slag met maatwerk

De scholen binnen de innovatiegroep Schoolorganisatie: aan de slag met maatwerk zijn allemaal bezig met hoe hun onderwijs te organiseren. Daarbij ligt de focus op maatwerk en roostering. Hoe gaan zij dit binnen hun school organiseren, hoe krijgen ze hier docenten in mee en wat vraagt dit van het docententeam?

Ontwikkelvraag per school

Munnikenheide College

Wat vraagt het van mij als docent om wanneer we schoolbreed met flexuren gaan werken? Wat vraagt dat van de invulling van het curriculum?

Willem de Zwijgercollege

Gomaruscollege

Hoe kunnen we vanuit heldere doelen een proces inrichten waarin het voor iedereen duidelijk waar we naartoe werken en welke rol iedereen daarin heeft met voor het tto-team de onderwijsinhoudelijk de focus op het integreren van (burgerschaps)vorming? Voor het havo/vwo-team ligt de focus bij op een doorlopende leerlijn in het 20-80 learning in de onderbouw naar de bovenbouw toe.

College den Hulster

Hoe kunnen we maatwerk zodanig implementeren in de organisatie zodat we leerlingen maximaal tegemoetkomen in hun behoeft om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen?

Comenius Beroepsonderwijs

Hoe gaan we maatwerk (met als eerste stap leerdoelgericht coachen) voor leerlingen en collega’s organiseren en wat wordt er dan van de begeleiding van het MT verwacht?

Panora Lyceum

Hoe kunnen we het nieuwe onderwijsconcept blijven ontwikkelen en uitbreiden (onderwijsinhoud), maar ondertussen nieuwe collega’s meenemen in het proces (verandermanagement)?

Briant College

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief