Schoolontwikkeling: van visie naar actie

De scholen binnen de innovatiegroep Schoolontwikkeling: van visie naar actie gaan zich aankomend schooljaar focussen op schoolontwikkeling als het centrale vraagstuk. Er zijn verschillende inhoudelijke thema’s die moeten worden opgepakt en vormgegeven. De scholen willen vanuit hun visie met het team de implementatie inrichten. Het meenemen van collega’s is daarbij belangrijk. Binnen deze groep zien we dat het samenbrengen van veel ‘ontwikkelthema’s’ in een schoolvisie belangrijk is, die breed gedragen moet worden door het team en leerlingen en dat ze de eerste uitvoeringsstappen willen ondernemen.

Ontwikkelvraag per school

Hanze College

Hoe geven we vanuit onze visie vorm aan het onderwijsconcept ‘Leren door doen’ en hoe zal dit eruit zien op het Hanze College?

Ostrea Lyceum

Hoe werken we gericht aan een professionele cultuur bij ons op school?

De Breul

Hoe kunnen we het gymnasium versterken, binnen de kaders van ons nieuwe schoolplan, zodat het gymnasium uitdagend onderwijs biedt dat van meerwaarde is voor de leerling?

Pantarijn Kesteren

Hoe kunnen we het onderwijs inrichten zodat het aansluit bij onze nieuwe visie, waarin de drie doeldomeinen van Biesta centraal staan?

SG Antoni Gaudí

Welke vervolgstappen kunnen we zetten om naar gepersonaliseerd onderwijs te komen, doorgevoerd in het concept van Gaudí-Leren?

Saba Comprehensive School

Hoe stimuleren we individuele en collectieve ontwikkeling van het schoolteam om zo een schoolcultuur te creëren waarin leerlingen meer autonomie krijgen en verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leerproces?

Maris College

Hoe worden we als Maris College een lerende organisatie?

Scholen aan Zee

Op welke manier verbinden wij het Junior College op fluïde wijze met de locaties in de stad?

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief