Schoolleidersconferentie 2020

Schoolleidersconferentie 2020

Bepaal zelf of je online óf op locatie aan de conferentie deelneemt

Op 11 november 2020 vindt de jaarlijkse Schoolleidersconferentie plaats. Deze editie staat in het teken van leiding geven aan leren. Tijdens de conferentie doe je nieuwe inzichten op en leer je van en met collega-schoolleiders uit het hele land. Door de bijzondere omstandigheden, kan je kiezen om online of op locatie deel te nemen aan de Schoolleidersconferentie. Aanmelden is vanaf september mogelijk, noteer de datum alvast in je agenda!

Als schoolleider geef je dagelijks leiding aan leren. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het leerproces van leerlingen, maar ook voor de professionele ontwikkeling van jezelf en jouw teamleden. Zowel binnen als buiten de school leer je van en met elkaar. Je leert als schoolleider te anticiperen op maatschappelijke vraagstukken en, zoals momenteel, hoe leiding te geven tijdens een crisissituatie. Leiding geven aan leren gaat aan de ene kant over jouw rol als leider. Aan de andere kant gaat het over de manier waarop jij met je team vorm geeft aan de onderwijskundige visie van jouw school. Kortom, tijdens de Schoolleidersconferentie draait het om de vraag hoe jij als schoolleider leiding geeft aan leren.

Programma

De conferentie start met de plenaire opening door dagvoorzitter Dolores Leeuwin en voorzitter van de VO-raad Paul Rosenmöller. Jan Bransen (Academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre) gaat in zijn keynote dieper in op het thema leiding geven aan leren. Dit deel van de conferentie is gezamenlijk; zowel op locatie als online ben je bij deze plenaire opening aanwezig.

Vervolgens kies je tijdens twee rondes aan welke sessie je wenst deel te nemen. In deze inhoudelijke sessies verdiep je je in een thema en ga je actief aan de slag. De sessieleiders bieden dezelfde sessie zowel op locatie als online aan, in beide vormen is de interactie met collega-schoolleiders een belangrijk onderdeel. Naast de sessies op de dag zelf, zijn er verschillende bijdragen in de vorm van podcasts, video’s en artikelen uit de praktijk en wetenschap.

Online of op locatie deelnemen

In deze bijzondere tijd bepaal je zelf of je de conferentie op locatie wilt bijwonen of dat je liever online deelneemt. Als je ervoor kiest om de conferentie op locatie bij te wonen, ben je op 11 november van harte welkom in ‘t Spant in Bussum. De locatie leeft strikt de afstand- en hygiënerichtlijnen na. Kies je voor online deelname, dan ontvang je begin november een link naar de digitale omgeving.

Praktische informatie

Voor wie: Schoolleiders en teamleiders
Wanneer: Woensdag 11 november 2020
Tijd: 12.45 – 17.00 uur
Waar: Online en in ’t Spant (Bussum)
Kosten: € 60,- voor online deelname
€ 80,- voor deelname op locatie (inclusief lunch, koffie en borrel)

Vragen?

Heb je vragen over de Schoolleidersconferentie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.