Vier jaar Recht op Maatwerk: elf praktijkvoorbeelden

Vier jaar Recht op Maatwerk: elf praktijkvoorbeelden

“We zien in de hele school hetzelfde effect: blije leerlingen.” Voor schoolleider Antoine Reijns van het Martinuscollege staat vast dat vraaggestuurd maatwerk goed is voor de motivatie van leerlingen.

Het Martinuscollege ging samen met 10 andere scholen na de oorspronkelijke pilot Recht op Maatwerk verder op het maatwerkpad. Met elkaars hulp bouwden zij de mogelijkheden voor leerlingen verder uit. Veel scholen proberen steeds beter aan te sluiten bij wat elke afzonderlijke leerling nodig heeft. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling alleen maar versterkt. De verhalen van 11 scholen die hierin vooroplopen zijn nu samengebracht. Zij hielpen elkaar in leernetwerken van het programma Voortgezet Leren van de VO-raad om hun maatwerk naar een hoger plan te brengen. We vroegen de scholen naar hun ervaringen, lessen en resultaten. De gemene deler? Blije leerlingen.

Nieuwsgierig? Lees dan nu snel verder: Publicatie Vier jaar Recht op Maatwerk

Meer lezen

Meer weten?

Heb jij vragen over dit onderwerp of wil je tips en ervaringen delen met andere collega’s? Op Edualdo.nl delen leraren en schoolleiders uit het vo én po hun vragen en antwoorden over allerlei onderwerpen.

Deel dit bericht

Meer weten?

Heb jij vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op en we helpen je verder.

contact

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden:

Meld jeaan

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief