ORGANISATIEONTWIKKELINGVERANDERAANPAKLERARENSCHOOLLEIDERS

Training Ontwikkelkracht

April 15, 2021Online of op locatie 09.00 - 18.00
Training Ontwikkelkracht

Hoe breng je een duurzame verandering tot stand in je school? Welke vaardigheden heb je nodig om de verandering tot een succes te maken? En hoe krijg je collega’s mee in de verandering? In de training Ontwikkelkracht staan deze vragen centraal. Tijdens vijf lesdagen leer je samen met een collega hoe je een ontwikkeling op jouw school een stap verder brengt. Tussen de bijeenkomsten door ga je in gesprek met een coach die je verder helpt met jouw persoonlijke verandervaardigheden. Meld je aan.

Voor wie?

De training is bedoeld voor formele en informele leiders en veranderaars in de school. Dit betekent dat leraren, beleidsmedewerkers en leidinggevenden deel kunnen nemen aan de training. Om te zorgen voor een duurzame verandering, is het de bedoeling dat twee personen per school deelnemen, waarvan in ieder geval één in een leidinggevende functie.

Programma

De training bestaat uit vijf lesdagen, coaching en huiswerk- en praktijkopdrachten. Je bent dus naast de lesdagen ook bezig met de training. Het traject duurt in totaal een half jaar. De volgende thema’s komen tijdens de training aan bod:

 • Formuleren van de ambitie;
 • Analyseren van de beginsituatie en context;
 • Bepalen van de ontwikkelstrategie;
 • Opstellen van een stappenplan;
 • Implementeren van de ontwikkeling en verbinden;
 • Evalueren, borgen en doorontwikkelen.

Alles wat je leert, kun je direct in praktijk brengen op jouw school. Tussen de bijeenkomsten door vinden coachgesprekken plaats, waarin je jouw persoonlijke ontwikkelvragen bespreekt met een coach.

Opbrengsten

Na het volgen van de training Ontwikkelkracht:

 • ben je je bewust van jouw eigen rol en positie in de verandering.
 • heb je praktische handvatten, theoretische kaders en diverse instrumenten om een duurzame verandering in jouw school te stimuleren.
 • heb je concrete stappen gezet in het maken van een ontwikkelplan.
 • heb je jouw netwerk vergroot door contact met andere scholen die bezig zijn met een verandering.

Kosten

Voor de deelname aan de training vragen we een eigen bijdrage van € 250,- per deelnemer. Dit komt dus neer op € 500,- per deelnemende school.

Data en locatie

 • Donderdag 15 april (09.00-18.00 uur)
 • Maandag 31 mei (09.00-18.00 uur)
 • Donderdag 16 september (09.00-18.00 uur)
 • Maandag 11 oktober (13.00-17.00 uur)
 • Woensdag 24 november (13.00-17.00 uur)

In verband met de corona-maatregelen vinden de bijeenkomsten van dit traject mogelijk online plaats. Als het binnen de geldende richtlijnen kan, organiseren we de bijeenkomsten op locatie. We brengen de deelnemers hier natuurlijk zo snel mogelijk van op de hoogte.

Aanmelden

Meld je vóór 8 april aan via dit formulier. Om te zorgen voor een duurzame verandering, is het de bedoeling dat twee personen per school deelnemen, waarvan in ieder geval één in een leidinggevende functie. Je kunt je via het formulier allebei apart aanmelden. De training Ontwikkelkracht kan doorgaan met minimaal twaalf deelnemers.

Vragen?

Heb je vragen over de training Ontwikkelkracht? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Ervaring van deelnemers

“Geïnspireerd worden buiten de waan van de dag, jezelf tijd en afstand van school gunnen om snel en praktisch aan de slag te gaan. Je komt echt een stap verder.”

“Je krijgt een breder blikveld, het zet aan tot out of the box denken, het brengt je in verwarring, je komt tot andere inzichten over waar je nu daadwerkelijk staat.”

“Erg inspirerend om actief bezig te zijn met je eigen schoolontwikkeling en daar feedback op te krijgen van collega’s en van experts die met andere invalshoeken komen. Zo wordt je school echt een lerende school.”

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan