Stappenplan SWOT-analyse & confrontatiematrix

Stappenplan SWOT-analyse & confrontatiematrix

Jullie hebben een wens, idee of ambitie voor een ontwikkeling en willen daarmee starten in de school. Als je hiermee aan de slag gaat, is het belangrijk om van tevoren de beginsituatie van de school in kaart te brengen. Vanuit dat startpunt kun je onderbouwde keuzes maken voor de ontwikkeling.

Je kunt de beginsituatie analyseren aan de hand van het SWOT-model. Met dit model breng je in kaart waar de sterktes en zwaktes van jullie school liggen en welke externe kansen en bedreigingen er zijn. Ga vervolgens met de confrontatiematrix aan de slag om de output van de SWOT-analyse inzichtelijk te maken en . Dit stappenplan laat zien hoe dit precies werkt.

Hoe werkt het?

Download het stappenplan SWOT-analyse en confrontatiematrix en doorloop samen met de werkgroep of het projectteam alle stappen. Na het doorlopen van dit stappenplan:

  • Hebben jullie inzicht in de sterke en zwakke punten (intern) van de school rond een thema of ontwikkeling.
  • Hebben jullie de kansen en bedreigingen (extern) rond een thema of ontwikkeling in beeld gebracht.
  • Hebben jullie de belangrijkste strategische vraagstukken van de organisatie in kaart gebracht.

Meer weten?

Wil je meer weten, heb je vragen of feedback over het stappenplan SWOT-analyse en confrontatiematrix? Mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. En bekijk ook de andere tools.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief