MAATWERK ORGANISERENPROJECTMATIG WERKENVERANDERAANPAK

Inspiratiebijeenkomst: Stap voor stap naar een schoolbrede onderwijsontwikkeling

May 31, 2022Online15.00 - 17.00
Inspiratiebijeenkomst: Stap voor stap naar een schoolbrede onderwijsontwikkeling

Je bent vol enthousiasme begonnen met een innovatief idee in je school. Er wordt een werkgroep opgericht en er worden pilots uitgevoerd. Een goed begin! Maar hoe zet je nu de volgende stap? Hoe zorg je ervoor dat het een schoolbrede en duurzame verandering wordt? In deze bijeenkomst word je meegenomen in de aanpak van het Picasso Lyceum, in hun schoolbrede onderwijsontwikkelingen op het gebied van talentontwikkeling van de leerling. Meld je aan.

Wat kan je verwachten?

Aan de hand van de theorie van de fasen van schoolontwikkeling kijkt Jeroen van Grunsven samen met Bosco Smit terug op de ontwikkelingen op het Picasso Lyceum, waar ze destijds als collega’s samen aan hebben gewerkt: Jeroen als schoolleider en Bosco als docent en voorzitter van de MR.

Wat levert het op?

Na deze inspiratiebijeenkomst heb je inzicht in de randvoorwaarden van duurzaam veranderen op je school. Laat je inspireren door de aanpak van het Picasso Lyceum; leer van hun valkuilen en neem de passende inzichten voor jullie eigen schoolsituatie mee in jullie schoolbrede onderwijsontwikkeling.

Over de sprekers

Jeroen van Grunsven
Jeroen was 23 jaar schoolleider, waaronder rector van het Picasso Lyceum, en heeft nu zijn eigen bedrijf waar hij scholen ondersteunt bij onderwijsontwikkeling door coaching van en het geven van workshops en trainingen aan projectteams, managementteams en individuele schoolleiders. Ook adviseert hij de VO-raad op de portefeuilles schoolleiders en duurzame schoolontwikkeling.

Bosco Smit
Bosco werkt al 12 jaar op het Picasso Lyceum als docent Klassieke Talen. Daarnaast begeleidt hij hoogbegaafde leerlingen, is hij domeinvoorzitter Talen en was hij voorzitter van de MR. Bosco is sinds maart 2020 ook voorzitter van de Vereniging van Classici in Nederland (VCN)

Materiaal

Elke deelnemer krijgt na afloop een digitale hand-out van de sheets. Wil je alvast wat meer weten over het proces op het Picasso Lyceum? Luister dan naar de podcast met Jeroen op de site van de Academie voor Gespreid Leiderschap: Jeroen van Grunsven over hoe belangrijk consistentie en zelfreflectie voor onderwijsontwikkeling zijn — Academie voor Gespreid Leiderschap

Voor wie?

Schoolleiders, projectleiders en leraren uit het voortgezet onderwijs, die zich bezighouden met onderwijsontwikkeling op hun school.

Wanneer?

31 mei van 15:00 tot 17:00 uur.

Kosten

Deelname aan deze inspiratiebijeenkomst is kosteloos.

Meedoen?

Meld je voor 27 mei hier aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Misschien vind je dit ook interessant?