PROFESSIONALISERINGSCHOOLLEIDERS

Leiderschapscafé regio oost (wordt verplaatst)

October 5, 2021Briant College16.00 - 19.30
Leiderschapscafé regio oost (wordt verplaatst)

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Meld je nu aan! Het thema van dit café is inclusief onderwijs en kansengelijkheid.

Doelgroep

Team- en schoolleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio oost. Er zullen meerdere bijeenkomsten plaatsvinden in schooljaar 2021-2022, de overige data volgen spoedig.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessies van Berni Drop (Montessori Nijmegen), Pauline Fokkelman (VO de Vallei) en Harald Hentenaar (VSO Briant College)
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Tijdens de inspiratiesessies delen de sprekers waar zij als leider tegenaan lopen en hoe zij hiermee omgaan. De inspiratiesessies zijn een aanloop naar een intervisie op basis van casuistiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Ervaring van deelnemer

“Een inzicht dat ik uit de inspiratiesessie meeneem is dat je eerst afscheid moet nemen van oude patronen en structuren in de organisatie om ruimte te hebben voor vernieuwing.”

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan