Leiderschapscafé regio midden

October 13, 2021Corlaer College, Nijkerk16.00 - 19.30
Leiderschapscafé regio midden

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Deze editie van het Leiderschapscafé is een socratisch café over zelfsturing en autonomie. Joop Kools is aanwezig als Socratisch gespreksleider. Meld je nu aan.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. Er zullen meerdere bijeenkomsten plaats vinden in schooljaar 2021-2022, de overige data volgen spoedig.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuistiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Ervaring van deelnemer

“Ik merkte dat het tijd werd voor een stukje buiten de school kijken, voor een stukje reflectie. Dat heb ik hier gevonden!”

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief