ORGANISATIEONTWIKKELINGPROFESSIONALISERINGSCHOOLLEIDERS

Leiderschapscafé regio midden

October 7, 2020Regio midden16.00 - 19.30
Leiderschapscafé regio midden

Ben jij team- of schoolleider en wil jij kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Regionale Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Intervisie en gesprekken met collega-schoolleiders over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is een vast onderdeel van het programma. Meld je aan.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuistiek
19.30 uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

De bijeenkomst start met een inspiratiesessie van Kevin de Randamie. Kevin helpt (creatieve) ondernemers hun dromen te bereiken. Hij leert ze ten volste gebruik te maken van hun creativiteit en hun verhaal. Kevin is gespecialiseerd in innovatie, het creëren van een community en hoe je jouw leiderschap daarvoor inzet. Als schoolleider geef je sturing aan de missie van je school, aan het pad van je team en leerlingen. Hoe creëer je een lerende community, hoe spreek je je personeel en leerlingen aan op wat ze wél kunnen, hoe benut je hun en je eigen creativiteit en wat vraagt dit van jou als leider? Tijdens de bijeenkomst op 7 oktober stoomt Kevin de Randamie je klaar om tijdens een intervisie met collega-schoolleiders over dit onderwerp de diepte in te gaan.

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. De eerste drie bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden, maar je kunt nog naar de volgende bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 4: 7 oktober 2020
  • Bijeenkomst 5: 18 januari 2021
  • Bijeenkomst 6: 27 mei 2021
  • Bijeenkomst 7: 8 november 2021

Tussen de bijeenkomsten door ontmoeten we elkaar tijdens online koffiemomenten.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over het Leiderschapscafé in regio midden? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Ervaring van deelnemer

“Ik merkte dat het tijd werd voor een stukje buiten de school kijken, voor een stukje reflectie. Dat heb ik hier gevonden!”

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan