LERENDE CULTUUR

Leeromgeving Onderzoekscultuur

Leeromgeving Onderzoekscultuur

Jullie willen werken aan duurzame schoolontwikkeling. Daar komen verschillende aspecten bij kijken, zoals samenwerken en onderzoeksmatig werken. Maar waar staan jullie nu op die verschillende aspecten, en waar willen jullie naartoe? Met de scan in de Leeromgeving Onderzoekscultuur (Platform Samen Onderzoeken) meet je dit en krijg je handvatten om verder aan de slag te gaan. Ontdek de leeromgeving en kom erachter hoe deze jullie kan ondersteunen bij jullie ontwikkeling van een onderzoekscultuur binnen de school.

Hoe werkt het?

De leeromgeving (van Platform Samen Onderzoeken) bevat een scan waarmee je voor drie dimensies (onderzoeksmatig werken, kennis en expertise benutten, samenwerkingscultuur versterken) de beginsituatie en de doelen vaststelt, acties krijgt aangereikt die helpen om aan de slag te gaan, en een werkplan maakt om de acties uit te voeren. Ter ondersteuning vind je ‘onderweg’ vele voorbeelden, artikelen, instrumenten, filmpjes en tips.

Voer de scan samen, in dialoog, uit. Zo bepaal je gezamenlijk waar je sterk in bent en waarmee je aan de slag wilt gaan. Met elkaar praten over de vragen ‘waar staan we?’ en ‘waar willen we naartoe?’ versterkt de gezamenlijke ambitie. Als je de scan minimaal één keer per jaar invult, wordt zichtbaar welke ontwikkeling de school/het team doormaakt en welke stappen je nog wilt zetten.

Voor wie?

Bestuurders, schoolleiders en leraren

Meer weten?

Wil je meer weten over deze leeromgeving? Stel je vragen door te mailen naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. En bekijk ook de andere tools.

Deel dit bericht