Leernetwerk leerloopbanen van leraren

November 16, 2021NDC Den Hommel, Utrecht13.30 - 16.30
Leernetwerk leerloopbanen van leraren

Hoe creëer je als schoolleider, teamleider of hr-medewerker een omgeving waarin ruimte is voor professionele ontwikkeling en waarin leren, zelfsturing en talentontwikkeling van de leraar centraal staan? Welke rol heb jij als leidinggevende of HR-functionaris daarin? In dit leernetwerk ga je samen met collega’s aan de slag met deze vraag en ontdek wat jij kunt doen. Meld je aan.

Wat kan je verwachten?

Samen met collega’s van andere scholen ga je tijdens 5 bijeenkomsten aan de slag met de vraag hoe de leerloopbanen van de leraren in jouw school een plek kunnen krijgen in de onderwijsontwikkeling van de school. Je staat onder andere stil bij verschillende loopbaanperspectieven, de meerwaarde hiervan voor leraren, het onderwijs en de onderwijsorganisatie en wat het vraagt van leraren en de schoolomgeving om actief de eigen loopbaan vorm te geven.

Wat levert het op?

Tijdens deelname aan het leernetwerk leer je van en met collega’s hoe professionalisering van leraren gestimuleerd kan worden. Je ontdekt hoe je ervoor kunt zorgen dat leraren zelf meer aan het stuur staan en je hebt ideeën en handvatten gekregen hoe je dit vorm kan geven.

Voor wie?

Team- en schoolleiders en HR-adviseurs en -medewerkers die zich bezighouden met professionele ontwikkeling van leraren. We raden aan om samen met een collega van jouw school deel te nemen.

Wanneer?

De eerste kennismakingsbijeenkomst heeft al plaatsgevonden maar inschrijven is nog mogelijk. Op 17 november zal er ook een spreker aanwezig zijn. De bijeenkomst vindt vooralsnog op locatie plaats.

De kosten

Deelname aan het leernetwerk is kosteloos.

Meedoen?

Meld je vóór 29 oktober aan voor dit leernetwerk. Na aanmelding neemt de procesbegeleider van het leernetwerk Evelien Wierts contact op voor een intake waarin jullie jouw leervraag verder bespreken.

Vragen?

Heb je vragen over het leernetwerk? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan!

Loopbaanperspectieven voor leraren?

Bekijk de website:
www.loopbaanleraren.nl.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief