Leernetwerk: HRM in het onderwijs

June 15, 2022Berghotel, Amersfoort13.00 - 17.00
Leernetwerk: HRM in het onderwijs

Er wordt veel gevraagd van het onderwijs en daarmee ook van de school als organisatie. Ook zijn er grote uitdagingen als het gaat om voldoende personeel, toenemend verzuim, strategische personeelsplanning en werkdrukbeleving. Dit vraagt om samenhang tussen de ontwikkeling van het onderwijs, de organisatie en de medewerkers. Wat is jouw rol als HR-professional in het ontwikkelproces? Hoe vertaal je onderwijsambities naar effectief HR-beleid? Welke ontwikkelingen zijn er op HR-gebied die zich lenen voor het onderwijs? Wat heb je als HR-professional nodig om je werk goed te kunnen doen? In dit leernetwerk ga je in verschillende thema-bijeenkomsten gezamenlijk met dit soort vraagstukken rondom hrm in het onderwijs aan de slag.

De bijeenkomsten zijn voor HR-professionals in het voortgezet onderwijs die graag van en met collega’s willen leren vanuit de brede context van HR. Je meldt je vanuit je onderwijsinstelling aan voor het netwerk. Meld je aan.

Wat kan je verwachten?

Er zullen in totaal 5 á 6 bijeenkomsten zijn. Elke bijeenkomst van het netwerk is op een specifiek thema gericht. Deze zullen door de deelnemers in samenspraak vastgesteld worden. In een bijeenkomst doe je inspiratie en kennis op en wissel je uit met collega’s. Omdat HRM een gedeelde verantwoordelijkheid is in de organisatie kunnen de deelnemers van een school per bijeenkomst verschillen: je haakt aan als het onderwerp voor jou relevant is, of stuurt een collega die hiermee bezig is.

De eerste bijeenkomst van dit netwerk (16 juni 2022) gaat over de thema’s werkdrukbeleving, werkplezier en welbevinden. Mieke Koeslag– Kreunen, lector Werken in Onderwijs van de HU, zal meer vertellen over werkdruk en werkplezier in het onderwijs en op welke manier je hiermee als HR-professional in je eigen praktijk aan de slag kan gaan.

Het tweede deel van de bijeenkomst gaat over jou: Hoe zit jij erbij? Hoe pas jij jouw expertise op dit onderwerp toe op jouw eigen werk?

Wat levert het op?

Deelname aan het leernetwerk zorgt ervoor dat je collegas ontmoet en dat je met en van hen kan leren. Het levert je inspiratie, kennis en verdieping op om je rol nog beter te kunnen vervullen.

Voor wie?

Alle HR-professionals binnen de school of het bestuur.

Waar en wanneer?

De eerste bijeenkomst van dit leernetwerk vindt plaats op 16 juni 2022 van 13.00 (inloop met lunch) tot 17.00 uur, in Berghotel Amersfoort.

Kosten

Deelname aan het leernetwerk is kosteloos.

Meedoen?

Meld je vóór 8 juni aan voor dit leernetwerk.

Vragen?

Heb je vragen over dit leernetwerk? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief