Leernetwerk De rol van de teamleider

October 5, 2020Online via Zoom15.00 - 18.30
Leernetwerk De rol van de teamleider

Een snel veranderende samenleving vraagt om continue ontwikkeling van het onderwijs. Hierdoor wordt de rol van de teamleider steeds complexer. Als teamleider sta je letterlijk ‘middenin’ de school. Aan de ene kant werk je aan de ontwikkeling van het onderwijs, aan de andere kant stimuleer je de ontwikkeling van collega’s in je team. Het is een sleutelpositie, waarin je de verbinding legt tussen leerlingen, ouders, leraren en schoolleiders.  Maar wat wordt er precies van jou als teamleider verwacht? Hoe vervul je jouw functie op een goede manier? Wat wil jij veranderen aan jouw rol en wat heb jij daarvoor nodig? Met deze vragen ga je aan de slag in het leernetwerk De rol van de teamleider. Meld je aan.

Dit leernetwerk is in samenwerking met de VO-academie.

Wat kun je verwachten?

In dit leernetwerk delen teamleiders tijdens vijf bijeenkomsten kennis, ervaringen, uitdagingen en dilemma’s over specifieke vraagstukken met elkaar. Deze kennisuitwisseling vindt plaats onder begeleiding van een procesbegeleider, tevens voormalig schoolleider. Tijdens het leernetwerk ga je aan de slag met jouw eigen leervraag. Door theorie en praktijk te combineren en door in gesprek te gaan met experts en ervaren schoolleiders, kom je tot nieuwe inzichten. Zo ontwikkel je oplossingen en werkwijzen die je verder helpen bij jouw leervraag.

Wat levert het op?

Tijdens het leernetwerk leer je van andere teamleiders en wordt kennis en expertise gedeeld op het gebied van leiderschap en leiding geven aan schoolontwikkeling. Je denkt na over mogelijkheden en oplossingen die je verder helpen met jouw leervraag én de ontwikkelingen waar je bij betrokken bent op jouw school. Daarnaast bouw je een netwerk op van collega-teamleiders.

Voor wie?

Dit leernetwerk is voor teamleiders met maximaal 5 jaar ervaring in deze functie. Als je deelneemt aan het leernetwerk, verwachten we van je dat je:

  • bij alle vijf de bijeenkomsten aanwezig bent. Dan is voor zowel jou als de andere deelnemers het leerrendement het hoogst.
  • een leervraag hebt waarmee je voor jezelf focus aanbrengt.
  • op jouw school werkt aan het in de praktijk brengen van jouw leervraag.
  • praktijkvoorbeelden en materialen deelt met de andere deelnemers ter inspiratie.

Wanneer?

De startbijeenkomst vindt online plaats via Zoom op 6 oktober van 15.00 – 18.30 uur. De data van de overige vier bijeenkomsten worden in overleg met elkaar bepaald.

De kosten

Deelname aan dit leernetwerk is kosteloos.

Meedoen?

Meld je vóór 5 oktober aan voor dit leernetwerk. We starten met minimaal zes deelnemers. Meld je aan.

Meer informatie en vragen?

Heb je vragen over het leernetwerk? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief