Kickstarters voor les op afstand

Kickstarters voor les op afstand

Lesgeven op afstand, digitaal opdrachten maken en in contact blijven met je leerlingen: het kan met digitale tools. Deze eenvoudige kickstarters helpen je op weg.

Hoe werkt het?

Download onderstaande kickstarters en leer stap voor stap hoe je met de tools aan de slag kunt gaan.

 • Microsoft Teams en Google Hangouts Meet
  Voor live lesgeven of leerlingen coachen. Je kan videobellen met individuele leerlingen of zelf een hele klas.
 • Microsoft Forms en Google Forms
  Voor het afnemen van toetsen en het – al dan niet automatisch – beoordelen daarvan, quizzen maken of snel inventariseren hoe tevreden leerlingen zijn over je les door middel van een peiling.
 • Microsoft Forms in Microsoft Teams
  Werk je al met Teams? Door de goede samenwerking tussen Forms en Teams kan je toetsen, quizzen en peilingen rechtstreeks vanuit Teams maken en delen met jouw leerlingen en/of collega’s.
 • Google Forms in Google Classroom
  Werk je met Classroom? Door de toetsen van Google Forms aan bieden in Classroom kun je de resultaten automatisch koppelen aan rubrics en kan je het leerproces van leerlingen gemakkelijker volgen.
 • Microsoft Stream en YouTube
  Hier kan je lesvideo’s op één plek uploaden, bewaren en delen met leerlingen en collega’s. Met YouTube kan je ook gemakkelijk online live lesgeven. Dat heet ‘live streamen’.
 • Screencast-o-matic
  Voor het opnemen van een instructievideo door je computerscherm te filmen en het inspreken van bijvoorbeeld een PowerPoint of Prezi.
 • Classkick en Quizlet
  Handig voor digitaal toetsen, opdrachten laten maken en direct feedback geven op wat jouw leerlingen doen.
 • Wikiwijs
  Op dit online platform kan je uitgebreide lessen maken, compleet met video’s, tekst, afbeeldingen en interactieve vragen. Ook vind je er veel lesmateriaal van andere leraren dat jij kan gebruiken en aanpassen.

Meer weten?

Heb je vragen over deze kickstarters? Neem dan contact op via info@voortgezetleren.nl of 030 – 232 4880.

Deel dit bericht