VERANDERAANPAK

Inspiratiebijeenkomst Van pilot naar schoolbreed: hoe verduurzaam je je onderwijsontwikkeling? (verplaatst)

December 14, 2021Online15.00 - 17.00
Inspiratiebijeenkomst Van pilot naar schoolbreed: hoe verduurzaam je je onderwijsontwikkeling? (verplaatst)

Je bent vol enthousiasme begonnen met een innovatief idee in je school. Er wordt een werkgroep opgericht en er worden pilots uitgevoerd. Maar toch lukt het maar niet om er een schoolbrede en duurzame onderwijsontwikkeling van te maken. Wat heb je over het hoofd gezien? Aan de hand van de theorie van stappen in schoolontwikkeling kijkt Jeroen van Grunsven in deze bijeenkomst samen met Bosco Smit terug op de ontwikkeling van maatwerk op het Picasso Lyceum, waar ze destijds als collega’s samen aan hebben gewerkt: Jeroen als schoolleider en Bosco als docent en voorzitter van de MR. Meld je hier aan.

Deze bijeenkomst wordt verplaatst naar het voorjaar 2022.

Over de sprekers

Jeroen van Grunsven
Jeroen was 23 jaar schoolleider, rector van het Picasso Lyceum en werkt nu als senior adviseur innovatie bij de VO-raad. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf waar hij scholen ondersteunt bij onderwijsontwikkeling door coaching van en het geven van workshops en trainingen aan projectteams, managementteams en schoolleiders.

Bosco Smit
Bosco werkt al 12 jaar op het Picasso Lyceum als docent Klassieke Talen. Daarnaast begeleidt hij hoogbegaafde leerlingen, is hij domeinvoorzitter Talen en was hij voorzitter van de MR. Bosco is sinds maart 2020 ook voorzitter van de Vereniging van Classici in Nederland (VCN).

Opbrengsten

Na deze bijeenkomst heb je inzicht over de randvoorwaarden van duurzaam veranderen op je school. Laat je inspireren door de aanpak van het Picasso Lyceum, leer van de valkuilen en kijk welke delen van de aanpak een bijdrage kunnen leveren aan het proces van onderwijsontwikkeling op jouw school.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor leraren, projectleiders en schoolleiders, die zich bezighouden met onderwijsontwikkeling op hun school.

Kosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Materiaal

Elke deelnemer krijgt na afloop een digitale hand-out van de sheets. Wil je alvast wat meer weten over het proces op het Picasso Lyceum? Luister dan naar de podcast met Jeroen op de site van de Academie voor Gespreid Leiderschap: Jeroen van Grunsven over hoe belangrijk consistentie en zelfreflectie voor onderwijsontwikkeling zijn — Academie voor Gespreid Leiderschap

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt online plaats op dinsdag 14 december 2021 van 15.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.

Vragen?

Heb je vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan