Inspiratiebijeenkomst: Omgaan met bevordering van leerlingen in crisistijd

April 20, 2021Online, via Zoom15.00 - 17.00
Inspiratiebijeenkomst: Omgaan met bevordering van leerlingen in crisistijd

Wil jij inspiratie opdoen over bevorderingsbeleid en overgangsbeslissingen in tijden van crisis en hierover kennis en ervaringen uitwisselen met andere scholen? Neem dan deel aan de inspiratiebijeenkomst Omgaan met bevordering van leerlingen in crisistijd. Meld je aan.

Door de coronacrisis staat het thema zittenblijven volop in de schijnwerpers. Scholen zijn gedwongen om opnieuw naar hun bevorderingsbeleid te kijken en hebben veelal kritisch naar de overgangsnormen gekeken. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar het effect van zittenblijven en bleek dat in veruit de meeste gevallen zittenblijven geen positieve invloed heeft op de schoolloopbaan en motivatie van leerlingen. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst hoor je voorbeelden van hoe andere scholen hun bevorderingsbeleid in crisistijd vormgeven en uitvoeren, waarbij zij hun visie, ervaringen, successen en valkuilen delen.

Het programma

14.45 – 15.00 Digitale inlooptijd
15.00 – 15.15 Opening
15.15 – 15.45 Praktijkvoorbeeld 1
15.45 – 16.15 Praktijkvoorbeeld 2
16.15 – 16.55 Uitwisselen in breakout rooms
16.55 – 17.00 Afsluiting

Wat levert het op?

Tijdens deze bijeenkomst hoor je voorbeelden van andere scholen over hoe zij voor de crisis omgingen met hun bevorderingsbeleid en hoe zij dit nu in crisistijd doen. De scholen delen hun visie, ervaringen, successen en valkuilen. Door vervolgens met andere deelnemers kennis en ervaringen over het omgaan met voortgangsbeslissingen in crisistijd uit te wisselen, krijg je tips en handvatten om op je eigen school stappen te zetten.

Voor wie?

Schoolleiders, teamleiders en leraren in een projectleidersrol.

Wanneer?

Woensdag 21 april 2021.

De kosten

De deelname aan de inspiratiebijeenkomst Omgaan met bevordering van leerlingen in crisistijd is kosteloos.

Meedoen?

Meld je vóór 19 april 2021 aan voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan hier.

Vragen?

Heb je vragen over deze inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Onderzoek zittenblijven
Door het afstandsonderwijs pasten de meeste scholen in schooljaar 2019-2020 het bevorderingsbeleid aan. Het gevolg? Het percentage leerlingen dat bleef zitten was op bijna alle scholen lager dan voorheen. Ons programma Voortgezet Leren bracht de aanpassingen in kaart. Bekijk de factsheet of lees in het onderzoeksrapport ’Zittenblijven 2020’ welke strategieën scholen kozen en krijg inzicht in de bijbehorende overwegingen voor het aanpassen van het bevorderingsbeleid.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief