LEIDINGGEVEN AAN ONTWIKKELINGMAATWERK ORGANISEREN

Inspiratiebijeenkomst: het organiseren van onderwijs aan Oekraïense leerlingen

April 21, 202215.00 - 16.30
Inspiratiebijeenkomst: het organiseren van onderwijs aan Oekraïense leerlingen

In ons land komen steeds meer vluchtelingen uit Oekraïne aan, waaronder ook veel kinderen en jongeren in de vo-leeftijd. Zij hebben – net als alle nieuwe leerlingen in Nederland – recht op onderwijs, ongeacht de verblijfsstatus. Een aantal van hen gaat inmiddels ook al naar school. Hoe organiseer je dit? Waar moet je logistiek aan denken en welke potentiële samenwerkingen zijn er? Tijdens deze online inspiratiebijeenkomst op 21 april is er ruimte voor jouw vragen over onder andere regelingen, Oekraïense leraren en het inrichten van de lessen. komen verschillende ISK’s aan het woord over hun eerste weken met nieuwkomers uit Oekraïne.

Wat kan je verwachten?

ISK Arnhem en ISK Deventer vertellen over hun ervaringen met onderwijs aan Oekraïense leerlingen. Wat voor een organisatiestructuur werkt efficiënt? Aan welke logistieke zaken moet je denken en in hoeverre kan er contact worden gehouden met scholen in Oekraïne? Vervolgens is er via breakout rooms ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Er wordt plenair afgesloten met tips en belangrijke informatie vanuit LOWAN (Ondersteuning Onderwijs Nieuwkomers), waarbij ook tijd is voor vragen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de VO-raad, in samenwerking met LOWAN.

Wat levert het op?

Na deze inspiratiebijeenkomst heb je kennis uitgewisseld met andere scholen over het onderwijs aan nieuwkomers uit Oekraïne en zijn je praktische vragen beantwoord. Bekijk alvast onze overzichtspagina ‘Onderwijs aan Oekraïense leerlingen’ en die van LOWAN voor informatie over ondersteuning, bekostiging en handige links naar lesmateriaal.

Voor wie?

De inspiratiebijeenkomst is voor onderwijsprofessionals die zich op de een of andere manier bezighouden met onderwijs aan nieuwkomers.

Wanneer?

Donderdag 21 april van 15.00 – 16.30 uur via Zoom.

Kosten

Deelname aan deze inspiratiebijeenkomst is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar voortgezetleren@vo-raad.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je nu aan