Denktanksessie: Versterken van strategisch personeelsbeleid met de prestatieboxmiddelen

September 27, 2022Online15.00 - 16.45
Denktanksessie: Versterken van strategisch personeelsbeleid met de prestatieboxmiddelen

Versterken van strategisch personeelsbeleid: een belangrijke opdracht waar alle schoolbesturen zich mee bezighouden. Met de prestatieboxmiddelen die het kabinet in 2021 en 2022 beschikbaar heeft gesteld, hebben veel scholen het afgelopen anderhalf jaar stappen gezet in deze ontwikkeling. Bijvoorbeeld door in te zetten op professionaliseringsactiviteiten voor schoolleiders of duurzame inzetbaarheid. In deze denktanksessie wissel je ervaringen uit met collega’s, OCW en de VO-raad en verkennen we met elkaar wat goed gaat, waar het beter kan en wat daarvoor nodig is. Denk je met ons mee? Meld je aan.

Achtergrond

Om de sector te blijven stimuleren in de ontwikkeling van strategisch personeelsbeleid is bij de afronding van het Sectorakkoord ervoor gekozen om de afspraak t.a.v. het versterken van strategisch hrm te verlengen. In zowel 2021 als 2022 heeft het kabinet € 88 miljoen beschikbaar gesteld aan schoolbesturen om hun strategisch personeelsbeleid te versterken, aansluitend op hun onderwijskundige koers en passend bij de eigen context. Elk schoolbestuur heeft als opdracht werk te maken van thema 1) de versterking van strategisch personeelsbeleid. Daarnaast kan het bestuur kiezen voor ofwel thema 2) begeleiding startende leraren en/of begeleiding startende schoolleiders, ofwel thema 3) duurzame inzetbaarheid en loopbaanbeleid. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en willen we, in samenwerking met OCW, inzicht krijgen in welke stappen er op de scholen zijn gezet met de prestatieboxmiddelen. Waar zijn scholen trots op en waar zijn scholen nog mee bezig of zoekend in?

Wat kan je verwachten?

In een digitale sessie van 1,5 uur verkennen we samen de werkzame elementen en de uitdagingen die komen kijken bij de verdere ontwikkeling van strategisch personeelsbeleid.

Wat levert het op?

Na deze sessie heb je kennis en ervaringen uitgewisseld met de deelnemende scholen, VO-raad en OCW over het versterken van strategisch personeelsbeleid en de verantwoording hiervan. Tot slot draag je hiermee bij aan verdere beleidsontwikkeling op dit onderwerp.

Voor wie?

Bestuurders, schoolleiders, leraren en OOP die zich bezighouden met versterking van strategisch personeelsbeleid

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt online plaats op 28 september van 15.00 – 16.45 uur.

Kosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Meedoen?

Meld je vóór 21 september aan voor deze denktanksessie. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Themapagina Strategisch personeelsbeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief