Collegiale visitatie

Collegiale visitatie

Wil jij feedback op de onderwijsontwikkeling van jouw school van collega’s uit het onderwijsveld? Meld je dan aan voor een collegiale visitatie!

Hoe werkt het?

Bij een collegiale visitatie brengen collega’s van andere scholen een bezoek aan jouw school. Deze visitatoren geven gerichte feedback op jouw ontwikkelvraag en op jullie werkwijze. Op welk vlak kan jouw school zich bijvoorbeeld (verder) ontwikkelen zodat de onderwijskwaliteit versterkt wordt? En hoe kunnen jullie dit bereiken? Tijdens de collegiale visitatie staat de ontwikkelvraag van jouw school centraal. Je deelt tijdens dit traject kennis en je wisselt ervaringen uit. Zo kun je stappen zetten in het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het leerklimaat op jouw school.

“Het is heel waardevol dat het collega’s zijn die snappen hoe het gaat op een school. Ze herkennen zaken en plaatsen het in een goede context.” Bram Thielen, afdelingsleider Cambreur College.

De visitatie duurt één dag, het gehele traject duurt ongeveer zes weken. Dit is inclusief intakegesprek, voorbereiding en afsluitende rapportage. De collegiale visitatie wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Deelname aan een collegiale visitatie levert veel nuttige en bruikbare informatie op over hoe je als school de onderwijskwaliteit kunt versterken. Na afloop ontvang je een eindverslag waarmee je de vervolgstappen voor jouw school kunt bepalen.

Aanmelden

Meld je hier direct aan.

Liever beginnen een gesprek?

Wil je kleiner beginnen met een of meer gesprekken met collega’s van een andere school over jullie ontwikkelingen? Doe dan een collegiale consultatie. De VO-raad heeft een handreiking gemaakt voor scholen om een collegiale consultatie zo effectief mogelijk in te richten. Je vindt deze handreiking hier.

Eerst meer weten?

  • Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Loes Formsma via loesformsma@vo-raad.nl of 030 – 232 4880.
  • Wil je sparren over collegiale visitatie of consultatie met collega-leraren of -schoolleiders? Ga naar www.edualdo.nl.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief