ORGANISATIEONTWIKKELINGPROFESSIONALISERINGPROFESSIONELE LEERCULTUURSCHOOLLEIDERSTEAMLEIDERS

Collegiale visitatie

Collegiale visitatie

Wil jij feedback op de onderwijsontwikkeling van jouw school van collega’s uit het onderwijsveld? Meld je dan aan voor een collegiale visitatie!

Hoe werkt het?

Bij een collegiale visitatie brengen collega’s van andere scholen een bezoek aan jouw school. Deze visitatoren geven gerichte feedback op jouw ontwikkelvraag en op jullie werkwijze. Op welk vlak kan jouw school zich bijvoorbeeld (verder) ontwikkelen zodat de onderwijskwaliteit versterkt wordt? En hoe kunnen jullie dit bereiken? Tijdens de collegiale visitatie staat de ontwikkelvraag van jouw school centraal. Je deelt tijdens dit traject kennis en je wisselt ervaringen uit. Zo kun je stappen zetten in het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het leerklimaat op jouw school.

“Het is heel waardevol dat het collega’s zijn die snappen hoe het gaat op een school. Ze herkennen zaken en plaatsen het in een goede context.” Bram Thielen, afdelingsleider Cambreur College.

De visitatie duurt één dag, het gehele traject duurt ongeveer zes weken. Dit is inclusief intakegesprek, voorbereiding en afsluitende rapportage. De collegiale visitatie wordt kosteloos beschikbaar gesteld. Deelname aan een collegiale visitatie levert veel nuttige en bruikbare informatie op over hoe je als school de onderwijskwaliteit kunt versterken. Na afloop ontvang je een eindverslag waarmee je de vervolgstappen voor jouw school kunt bepalen.

Liever beginnen een gesprek?

Wil je kleiner beginnen met een of meer gesprekken met collega’s van een andere school over jullie ontwikkelingen? Lees hier verder over een collegiale consultatie.

Meer weten?

Meld je direct aan. Wil je meer informatie over dit traject? Neem dan contact op met Eline Daling, via elinedaling@vo-raad.nl of 030 – 232 4880.

Deel dit bericht