Inspiratiebijeenkomst Gebruik onderzoek in de school

November 18, 202115.00 - 16.30
Inspiratiebijeenkomst Gebruik onderzoek in de school

Wil jij het gebruik van onderzoek binnen jouw school, bestuur en/of regio versterken? Tijdens deze bijeenkomst wissel je werkwijzen en ideeën uit met andere collega’s die zich bezighouden met onderzoek en deelt lectorKristin Vanlommel interessante inzichten over organiseren van verandering in onderwijs. Lector Kristin Vanlommel is expert in hoe onderwijsprofessionals op onderzoek gebaseerdeveranderingen teweeg kunnen brengen. Meld je hier aan.

Wat kan je verwachten?

De bijeenkomst richt zich op het samenbrengen van onderwijsprofessionals die zich bezighouden met onderzoek in de school. Vragen zoals ‘hoe stimuleer je het gebruik van kennis? en hoe zorg je voor meer kennisuitwisseling? staan hierbij centraal. Lector Kristin Vanlommel legt in haar lezing uit hoe je kennisgemeenschappen organiseert en geeft daar praktische tips en handvatten voor. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met collega’s die hier ook mee bezig zijn.

Wat levert het op?

Na deelname aan deze bijeenkomst heb je meer kennis over evidence-informed vormgeven van het onderwijs en hoe je medewerkers kunt stimuleren om onderzoek en kennis te gebruiken in de school. Ook heb je kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld met anderen die zich bezighouden met onderzoek in de school.

Over de spreker

Kristin Vanlommel is lector ‘Organiseren van Verandering in Onderwijs’. Ze werkte eerder als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. Ze ondersteunt ook (docenten)teams bij innovatieprojecten en heeft jarenlange ervaring met professionaliseringstrajecten voor schoolleiders rond schoolontwikkeling. Kristin bouwde internationale netwerken uit, zo is ze bestuurder van het International Congress for School Effectiveness and Improvement (ICSEI).

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor iedereen binnen de school of het bestuur die zich bezighoudt met kennis en onderzoek.

Kosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 november 2021 van 15.00 tot 16.30 uur. Let op: deze online bijeenkomst is een onderdeel van de bijeenkomst voor onderzoekcoördinatoren. Je sluit online aan bij hun fysieke bijeenkomst. Deze hybride bijeenkomst wordt technisch ondersteund om ervoor te zorgen dat de online aanwezigen volledig deel kunnen nemen aan discussie en vragen.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst.

Vragen?

Heb je vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Deel dit bericht

Geïnteresseerd?

Meld je aan