Met coaching naar meer eigenaarschap

De scholen binnen de innovatiegroep Met coaching naar meer eigenaarschap zijn allemaal bezig om eigenaarschap en regie aan leerlingen te geven. Daarbij zijn gemotiveerde leerlingen het uiteindelijke doel. Coaching is een manier om dit eigenaarschap vorm te geven. Dit proces is zowel belangrijk voor de leerlingen zelf als voor het docententeam. In de groep zitten 3 vmbo-scholen, 3 gymnasium en 2 brede scholen. Hierdoor kunnen de scholen zich identificeren met een aantal vergelijkbare scholen.

Ontwikkelvraag per school

Emelwerda College

Hoe kunnen wij onze leerlingen zo coachen dat er meer bewust en zelfregulerend leren ontstaat waarbij leerling meer eigenaar is van zijn leerproces? En wat vraagt dit van docenten en schoolleiding?

Gymnasium Juvenaat

Hoe komen wij middels coachend leren tot onderwijs op maat voor onze gymnasium leerlingen?

Scala College - Diamantstraat

Hoe kunnen wij door het hele team gedragen onderwijs vormgeven waarbij de leerling meer regie heeft over zijn eigen onderwijs?

VMBO Helicon Nijmegen

Hoe kunnen we onze ontwikkeling zo wegzetten in de tijd dat collega’s daarin zijn meegenomen en ze kunnen uitvoeren in het nieuwe gebouw?

Gerrit van der Veen College

Hoe worden we een lerende school waarbij leerlingen en docenten zich veilig genoeg voelen om zich te ontwikkelen, en eigenaarschap voelen/nemen voor het eigen leren?

Marnix Gymnasium

Hoe kunnen we een eerste stap richting meer maatwerk en eigenaarschap voor leerlingen (en docenten) vormgeven en organiseren? Hoe blijven we aansluiten op wat er al gebeurt in de school (nieuwe mentoraat en waarderende gesprekscyclus?) En hoe zorgen we dat we daarmee meer aanmeldingen aantrekken?

Dalton Dordrecht

Hoe kunnen we de ingezette Dalton-plus-ontwikkelingen duurzaam en verder uitrollen naar de bovenbouw in de komende jaren?

Rsg De Borgen, locatie Woldborg, Grootegast

Hoe kunnen we een hoogbegaafdheidstraject in de regio opstarten bij ons op school?

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief