Het innovatietraject

Het innovatietraject

Voortgezet Leren biedt scholen de mogelijkheid deel te nemen aan een innovatietraject. Daarin gaat een groep scholen gedurende minimaal een jaar aan de slag met een eigen ontwikkelvraag.

Tijdens dit jaar werkt de school aan hun ontwikkelvraag, passend bij de meerjarige ambities van de school. Daarvoor worden ondersteuning, experts en onderzoekinstrumenten beschikbaar gesteld vanuit het programma. Lees hier de ervaring van Karlijn Hendriks, conrector van Gymnasium Novum. Zij doet met haar school mee aan de eerste serie van het innovatietraject.

Doel van de innovatietrajecten is deelnemende scholen een stap verder brengen. Daarnaast bieden de trajecten inzicht in inspirerende aanpakken en wat er wel en niet werkt op het gebied van onderwijs- en organisatieontwikkeling. Lees hier hoe leraren van het Alkwin Kollege en CSG Calvijn het ‘Ontwikkelplan innovatietraject’ gebruikten om hun ontwikkelvraag te concretiseren.

Innovatiegroepen

Scholen geven aan dat leren met en van andere scholen hen verder helpt in het ontwikkelingsproces. Tijdens het innovatietraject delen scholen hun kennis en ervaring met ongeveer zes tot tien andere scholen in een innovatiegroep. Deze groep wordt gevormd op basis van de informatie uit de aanmelding. Indelen van scholen kan op basis van (een combinatie van) ambitie, regio, ontwikkelvraag of ontwikkelfase.

Inmiddels hebben bijna 100 scholen door heel Nederland zich aangemeld voor de eerste en de tweede serie.

Interesse?

Er gaan meerdere trajecten van start in de loop van het programma:

  • serie 1: start september 2019
  • serie 2: start januari 2020
  • serie 3: start 31 augustus 2020

Lees in het informatiepakket innovatietraject meer over serie 3. Ook is er een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor serie 3 is nu gesloten. Wil jij je school nog aanmelden, neem dan even contact met ons op: info@voortgezetleren.nl.

Vragen?

Neem dan contact op via info@voortgezetleren.nl of bel 030-2324880. Of dien je vraag in via onderstaande knop, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op: ik heb een vraag

Deel dit bericht

Vragen?

Heb jij een vraag over het innovatietraject? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

ik heb een vraag