Deelnemende scholen innovatietraject

Deelnemende scholen innovatietraject

Voortgezet Leren biedt scholen de mogelijkheid deel te nemen aan een innovatietraject. Daarin gaat een groep scholen gedurende minimaal een jaar aan de slag met een eigen ontwikkelvraag.

Inmiddels doen bijna 200 scholen door heel Nederland mee aan een innovatietraject:

Kaart_scholen_serie 4 Tijdens het innovatietraject delen scholen hun kennis en ervaring met een aantal andere scholen in een innovatiegroep. Scholen geven aan dat leren met en van andere scholen hen verder helpt in het ontwikkelingsproces.

Ook meedoen?

Je kunt jouw school nu kosteloos aanmelden voor het laatste innovatietraject van Voortgezet Leren! Met behulp van onze procesbegeleiders en experts uit het onderwijsveld, gaan jullie tijdens het innovatietraject aan de slag met jullie eigen onderwijsambities. Lees meer en meld jouw school aan.

Tools

Ben of wil jij aan de slag met een ontwikkeling binnen de school? Dan zijn de volgende tools wellicht handig om te gebruiken:

  • Fasen van schoolontwikkeling: dit overzicht biedt handvatten voor de verschillende fasen van een ontwikkeling binnen de school. Wat is jullie ambitie? Wat zijn kansen en bedreigingen?
  • Ontwikkelplan innovatietraject: dit plan geeft ondersteuning in het vormgeven van het ontwikkelproces. Bij elke stap zijn handige hulpvragen toegevoegd die je aan het denken zetten. Wat willen wij en waarom?
  • Reflectie op innovatietraject: na afloop van een innovatietraject is het waardevol om terug te blikken op het proces, én om vooruit te blikken naar de toekomst. Hoe gaan jullie hierna verder? Wat is de volgende ambitie?
  • Checklist – borgen in de school: hoe zorg je tenslotte dat de ontwikkeling wordt geborgd in de school? Welke acties zijn er nog nodig?

Lees hier hoe leraren van het Alkwin Kollege en CSG Calvijn het ‘Ontwikkelplan innovatietraject’ gebruikten om hun ontwikkelvraag te concretiseren.

Deel dit bericht

Vragen?

Heb jij een vraag over het innovatietraject of ontwikkeling binnen de school? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

ik heb een vraag