Aan de slag

Aan de slag
Aan de slag met schoolontwikkeling

Aan de slag met schoolontwikkeling

Schoolontwikkeling is een cyclisch en continu proces, waarbij je verschillende fasen doorloopt. Deze tool helpt je om een ontwikkeling op jouw school een stap verder te brengen. Bekijk per fase relevante hulpvragen, tools, praktijkvoorbeelden én inzichten uit onderzoek en ga samen met collega's aan de slag.
Innovatietraject

Innovatietraject

In een innovatietraject gaat een groep scholen gedurende minimaal een jaar aan de slag met een ontwikkelvraag. Tijdens dit jaar werkt de school aan deze ontwikkelvraag, passend bij de meerjarige ambities van de school. Daarvoor worden ondersteuning, experts en onderzoekinstrumenten beschikbaar gesteld vanuit het programma.
Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Voortgezet Leren organiseert diverse bijeenkomsten voor leraren, teamleiders, schoolleiders en stafmedewerkers met als doel om je verder op weg te helpen in de ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs in samenhang met personeelsbeleid en schoolorganisatie. De bijeenkomsten variëren van een aantal uur tot meerdere dagen.
Tools en instrumenten

Tools en instrumenten

Deze tools en instrumenten kan je zelf gebruiken op jouw school. Er zijn bijvoorbeeld tools en instrumenten om het gesprek binnen jouw school over eigenaarschap van leren op gang te brengen of hoe je erachter komt wat collega’s vinden van het (strategisch) hrm-beleid.
Onderzoek

Onderzoek

Binnen Voortgezet Leren is kennisgedreven werken een belangrijke pijler. Wij helpen scholen die kennisgedreven aan de slag willen met hun onderwijsontwikkeling door uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek te delen. We bieden je handvatten om zelf onderzoek te doen op scholen en delen ervaringen en inzichten over onderzoek uit de praktijk. Bekijk hier wat mogelijk is.
Uitwisselen kennis en ervaring

Uitwisselen kennis en ervaring

Veel scholen werken met man en macht om het onderwijs steeds een beetje beter én leuker te maken. Samen komen we verder. We brengen je graag in contact met collega's om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Deel bijvoorbeeld jouw tips en vragen op Edualdo, vraag advies aan een collega van een andere school of sluit je aan bij de beweging Schoolleiders voor de Toekomst.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief