#4 Afstandsonderwijs met Rolf de Jong, Dennis Goedbloed en Jasper Rijpma

Er gebeurt veel in het onderwijs deze dagen. We spreken met drie leraren over drie thema’s die van belang zijn bij afstandsonderwijs.

De eerste gast is Rolf de Jong van Academie Tien. Hij initieerde het study buddy project. Zijn idee: mensen van buiten het onderwijs kunnen leerlingen helpen die moeite hebben met afstandsonderwijs. Vrijwilligers uit het hele land stroomden toe. Het is een ongekend succes.

De tweede gast is Dennis Goedbloed van het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Hij maakt onder de noemer LOVID-19 beweegfilmpjes voor zijn leerlingen. Ze zijn ontzettend populair en worden door het hele land bekeken.

En de derde gast is Jasper Rijpma, geschiedenisleraar op hetzelfde Hyperion. Hij formuleerde zeven didactische principes voor afstandsonderwijs. Jasper was leraar van het jaar in 2014 en stelt dat we bij afstandsonderwijs een aantal zekerheden los moeten laten, maar dat er ook zeker kansen liggen!

Heb je vragen aan Rolf, Dennis of Jasper? Dan kun je die stellen op Edualdo.nl, daar zijn ze alle drie actief om deze te beantwoorden.

Je kunt de podcast hier beluisteren of via de bekende kanalen:

Shownotes:
Academie Tien – study buddy project
Thuisschoolmaatje
Lovid-19 YouTube videokanaal


Meer podcasts

‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. Ga naar alle  podcasts.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief