#3 Nieuw schoolconcept met Camyre de Adelhart Toorop

Dit keer blijven we na met Camyre de Adelhart Toorop. Camyre is schoolleider op Spring High in Amsterdam. Spring High is officieel een 10-14-school, maar heeft de ambitie om er te zijn voor alle leerlingen. In deze podcast gaat presentator Erik Ex in gesprek met Camyre over haar ervaringen én visie op 10-14 onderwijs.

“Ik wens iedereen in het onderwijs de flexibiliteit en wendbaarheid van een startup”

Op Spring High doen ze de dingen net een beetje anders dan we gewend zijn in het onderwijs. Zo sporten de leerlingen standaard een uur per dag en valt de hele school stil tijdens het half uur lezen. Oudere leerlingen komen pas om half tien naar school omdat dat beter voor ze werkt. Er is geen rooster en er zijn geen klaslokalen. De school is nog jong en groeit als kool!

Camyre is een schoolleider die buiten de lijntjes durft te kleuren. Hoe heeft ze voor elkaar gekregen de zaken zo anders te organiseren? Wat betekent dit voor de docenten van Spring High? En wat vinden de leerlingen er eigenlijk van?

Je kunt de podcast hier beluisteren of via de bekende kanalen:

Meer podcasts
‘Nablijven met …’ is een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. Ga naar alle  podcasts.

Deel dit bericht

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Voortgezet Leren nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en praktijkvoorbeelden
Meld je aan voor de nieuwsbrief