VERANDERAANPAK

School in Beweging

School in Beweging

Wat kun je het beste doen of juist laten om iedereen op school mee te krijgen in een verandering? En welke fases doorlopen leraren en schoolleiders in een ontwikkelingsproces? De simulatie ‘School in Beweging’ geeft inzicht en helpt leraren en schoolleiders om ontwikkelingsprocessen op hun school beter te begrijpen.

Hoe werkt het?

De invoering van een nieuw idee is vaak behoorlijk complex. Sommige collega’s zijn razend enthousiast, anderen wachten af of willen er helemaal niet aan. Tijdens een veranderproces doorloop je met elkaar verschillende fases. Door het spel ‘School in Beweging’ te spelen, leer je deze fases te herkennen en te begrijpen. Het spel bestaat uit een spelbord, een groep fictieve leraren en een fictieve schoolleider. Jij en de collega’s waarmee je het spel speelt, hebben één doel: een ontwikkeling in school op gang brengen en borgen. Hoe krijg je zowel Ingrid Ingewikkeld, Effie Energiek als Katarzyna Kritisch mee? Een ervaren spelleider begeleidt het spel. Deze persoon geeft jullie feedback op basis van de acties die jullie tijdens het spel kiezen, coacht jullie en jullie evalueren vervolgens samen op de gemaakte keuzes.

Meer weten?

Scholen die meedoen aan het innovatietraject van Voortgezet Leren kunnen het spel spelen. Ook komt het spel terug op diverse evenementen van Voortgezet Leren. Wil je meer weten over School in Beweging? Stuur een mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Deel dit bericht