ORGANISATIEONTWIKKELINGPROFESSIONALISERINGPROFESSIONELE LEERCULTUURTOETSINGSCHOOLLEIDERSTEAMLEIDERS

In gesprek met andere scholen: collegiale consultatie

In gesprek met andere scholen: collegiale consultatie

Sinds anderhalf jaar werken scholen intensief aan het borgen van de kwaliteit van hun schoolexamens. Met de negen actielijnen hebben we hierover afspraken gemaakt in de sector. Eén van deze actielijnen is met collega’s praten over ontwikkelingen en vraagstukken op de eigen school, om zo van elkaar te leren. Want met collegiale consultatie kan je collega’s en collega-scholen bevragen en waardevolle kennis en inspiratie delen.

Hoe doe je mee?

Zoek jij een andere school die kennis en inspiratie wil uitwisselen over schoolexamens? Meld je vóór 9 oktober 2020 aan via deze link en het Platform voor Examensecretarissen (PLEXS) brengt jullie in contact.

Hoe werkt het?

Bij voorkeur doen een schoolleider en een examensecretaris van jouw school samen mee. Jullie en de andere school bepalen samen de vorm en inhoud van de collegiale consultatie. Samen spreken jullie af hoe vaak je afspreekt, over welke onderwerpen je het hebt en of je bij elkaar langsgaat op school of elkaar online ontmoet.

Handreiking collegiale consultatie

Al eerder heeft de VO-raad een handreiking gemaakt voor scholen om een collegiale consultatie zo effectief mogelijk in te richten. Je vindt deze handreiking hier.

Vragen?

Heb je vragen over collegiale consultatie? Stuur dan een mail naar info@voortgezetleren.nl. Of stel ze aan collega-leraren of -schoolleiders op www.edualdo.nl.

Deel dit bericht